Ti tips så du kaster mindre mat

Ti tips så du kaster mindre mat

Årlig kaster vi mat verdt 10 milliarder. Hva gjør du med den halvfulle fløtekartongen som har gjemt seg litt bort i kjøleskapet bak en melkekarton? Eller hva med den ferdigoppskjærte hvitostensom har blitt litt tørr i kantene? Trolig går de rett i søppelet. Hvert år kjøper vi i snitt 234 kilo mat i form av fast føde. Av dette ender 58 kilo i søppeldunken.

01. Unngå impulskjøp og planlegg innkjøpene dine. Bruk handleliste
02. Rydd kjøleskapet, så du vet hva du har – Skriv navn og dato på det du har fryseren.
03. Oppbevar maten din riktig. Husk at fisk og kjøtt må ha det kaldere enn grønnsaker
04. Bruk øynene og luktesansen din. Maten er nødvendigvis ikke dårlig selv om den har gått ut på dato.
05. Frys ned eller legg restene i kjøleskapet.
06. Benytt bokser med tette lokk for oppbevaring
07. Frys brød som ikke skal spises neste dag – Bor du alene, så del brødet i to og frys ned halvparten.
08. Ha en «restedag» hvor du spiser opp der du har før du handler nytt.
09. Bruk rester fra dagen før til en ny rett i dag. Har du noen biff til overs, bruk det på pizzaen dagen etter.
10. Egg holder seg mye lenger enn datostemplingen, hvis du passer på å oppbevare de under 12 grader.

Legg igjen en kommentar

Scroll To Top