Fantastisk godt Irsk natronbrød

Irish sodabread kaller vi irsk natronbrød på norsk. Det trenger ikke heving, men skal stekes i en drøy halvtime.

Irsk natronbrød er raskt å lage og egner seg godt for de som vil unngå gjær. Dette må også være en av verdens enkleste og raskeste brød å bake. Du bruker kun 50 minutter fra start til ferdig stekt brød. I tillegg smaker det fabelaktig godt ferskt, med godt pålegg og smør, eller som tilbehør til supper o.l. Her brukes natron som hevemiddel, og det er derfor du må ha syrnet melk i brødet. Natron og syren reagerer sammen og skaper karbondioksid. Det er disse boblene som får baksten til å heve og skape det lette og flotte brødet på null tid.

Irsk natronbrød

By admin Published: 29.03.2013

  • Yield: 4 Servings
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 50 mins

Dette er en oppskrift for ett brød!

Ingredients

Instructions

  1. Bland mel, natron, salt, kulturmelk og varmt vann til en jevn deig.
  2. Ta deigen ut på et melet bakebord og arbeid deigen til den blir seig og fin. Form den til et glatt, rundt brød.
  3. Legg brødet på en stekeplate med bakepapir. Dypp en skarp kniv i mel og skjær et 2 cm dypt kryss på toppen av brødet. Dette hjelper til at brødet blir skikkelig gjennomstekt.
  4. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200°C i 35 - 40 minutter. Bank på undersiden av brødet. Høres en hul lyd, er brødet ferdig stekt.
Irish sodabread kaller vi irsk natronbrød på norsk. Det trenger ikke heving, men skal stekes i en drøy halvtime. Irsk natronbrød er raskt å lage og egner seg godt for de som vil unngå gjær. Dette må også være en av verdens enkleste og raskeste brød å bake. Du bruker kun 50 minutter fra start til ferdig stekt brød. I tillegg smaker det fabelaktig godt ferskt, med godt pålegg og smør, eller som tilbehør til supper o.l. Her brukes natron som hevemiddel, og det er derfor du må ha syrnet melk i brødet. Natron og syren reagerer sammen og skaper karbondioksid.…

Review Overview

Sunnhetsgrad - 8
Tidsbruk: ca. 50 min. - 6
Prisnivå: Billig - 9
Vanskelighetsgrad: Lett - 10

8.3

Enkelt!

Summary : Et enkelt og rimelig brød og et alternativ for de som ønsker å unngå bruk av gjær.

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply